NOTARIUS PUBLICUS

En notarius publicus utses av länsstyrelsen med uppdraget att hjälpa allmänheten med att kontrollera och intyga riktigheten i olika uppgifter. Vanligt förekommande uppdrag är att bestyrka underskrifter på diverse dokument (fullmakter, översättningar eller kopior av dokument såsom betyg vid studier eller arbete utomlands. Det förekommer ofta att vi notariserar fullmakter och passkopior som används vid köp och försäljning av fastigheter utomlands. Spanska fullmakter är vanligt förekommande. Något annat som är vanligt är intygande av underskrifter på inbjudningar utfärdade av Migrationsverket. Det behövs om man vill bjuda in släkt och vänner utan EU. Vi utfärdar även apostille, som är ett intygande av en myndighetsstämpel. 

Hos oss är det advokaten Jennifer Jankevics som är förordnad notarius publicus i Sollentuna och Sundbybergs kommun. Vi hjälper dock till i hela Västerort (Hässelby, Vällingby, Blackeberg) Norrort (Solna, Kista), Ekerö samt Stockholm med omnejd. Vi kan även vara behjälpliga vid våra mottagningskontor i Norrtälje, Uppsala och Västerås. Så söker du Notarius Publicus i Hässelby, Vällingby, Tensta, Rinkeby, Kista, Bromma, Ekerö, Sundbyberg, Solna så har du kommit rätt.

Om du är förhindrad att ta dig till vårt kontor, exempelvis pga. ålder eller hälsobesvär, kan vi göra hembesök eller besök på ålderdomshem. Detta är vanligt när man behöver att notarius publicus notariserar (stämplar) ett levnadsintyg, som behövs om du får pension från ett annat land. Vi kan även göra besök på anstalt.

Ring eller skicka sms till 079 – 347 49 87 för aktuella drop in tider i Stockholm, på kontoret på Stormbyvägen 2-4 i Spånga (Spånga Center).

Om ditt ärende är brådskande och du behöver hjälp med kort varsel utanför ordinarie öppettider (09:00 -16:00) kan det tillkomma en serviceavgift.


exempel på uppdrag
  • Legalisering av en namnteckning på ett dokument
  • Legalisering av två namnteckningar på ett dokument
  • Legalisering av en firmatecknares namn och behörighet på ett dokument
  • Legalisering av två firmatecknares namn och behörighet på ett dokument
  • Legalisering av en fotokopia (efter uppvisande av original)
  • Intygande / Affidavit
  • Apostille

Ring eller maila oss för aktuella prisuppgifter. Priset varierar beroende på vilket uppdrag och antal handlingar/sidor som ska intygas/stämplas m.m. 

Förrättningar utanför kontoret debiteras per timme.

För utskrift, skanning, etc. tillkommer serviceavgift.

Vi tar betalt via Swish (nr: 1233755634).

Företagskunder kan betala via faktura.


Vanliga frågor och svar:

Vad kostar en notarius publicus? Det beror på vad du behöver hjälp med. En legalisering av passkopia kostar i allmänhet 375 kronor. Intyg av två namnteckningar på en spansk fullmakt kostar 550 kronor. Apostille kostar 500 kronor.

Vad betyder notarius publicus? Det betyder offentlig sekreterare. 

När behövs notarius publicus? Det behövs när man ska bestyrka en namnunderskrift, bestyrka kopior eller översättningar, när man behöver ett vittne när en förvaring öppnas eller stängs. 

Hur får man en apostille? Det får man genom att boka tid eller koppa på drop in till Notarius Publicus. Det innebär att Notarius Publicus intygar en annan Notarius Publicus stämpel eller en myndighets stämpel.

Hur lång tid tar apostille? Det går fort, mellan 5-10 minuter. Hos oss kan du sitta ner och vänta och ta en kopp kaffe medan vi arbetar med din handling.En röst om BELLE & Notarius Publicus

”Vi hade ett ärende hos Belle Advokatbyrå där vi fick väldigt professionell, snabb och fin hjälp av Jennifer. Vi upplevde väldigt bra service och mottog ett mycket fint bemötande. Frågor besvarades även efter arbetstid. Vi kan med gott samvete lämna en stark rekommendation för Belle Advokatbyrå och Jennifer!”

Privatperson

Kontakta oss på info@belleadvokat.se eller ring/smsa 079-347 49 87 för att boka tid.