Målsägandebiträde

utsatt för brott?

Har du blivit utsatt för brott och är ett brottsoffer (målsägande)? Du kanske har blivit utsatt för våldsbrott, sexualbrott eller hedersrelaterad brottslighet. Då kan du ha rätt till ett målsägandebiträde som hjälper dig och ger dig stöd under polisanmälan och fram till rättegången och därefter ser till att du får ut ett skadestånd.

Söker du advokat eller jurist (målsägandebiträde) som hjälper brottsoffer i Stockholm, Spånga, Vällingby, Hässelby, Rinkeby, Tensta, Kista, Solna, Sundbyberg, Uppsala, Norrtälje, Västerås har du kommit rätt.

Ett målsägandebiträde (advokat eller jurist) är en person som tar tillvara dina rättigheter under brottmålsprocessen. Vi åtar oss regelbundet uppdrag som målsägandebiträde. Vi finns i Spånga, Stockholm, Norrtälje, Södertälje, Uppsala och Västerås. Vi åtar oss också uppdrag som målsägandebiträde över hela landet.

Om du har blivit utsatt för brott kan du vara trygg i att vi kommer att ta tillvara dina rättigheter och strida för dig. Väljer du en advokat från vår byrå kan du vara trygg i att vi kommer att stå vid din sida i vått och torrt.

Vi är alltid tillgängliga med kort varsel på vår jourtelefon 079-347 49 87

brottsoffer

Målsägandebiträde kan du få om du är brottsoffer (målsägande) och har blivit utsatt för till exempel sexualbrott, misshandel, olaga frihetsberövande, rån eller annat brott som kan ge fängelse för den som begått brottet.

Målsägandebiträdets uppgift

Ett målsägandebiträdes uppgift är att ge juridisk rådgivning, samt företräda sin klient, med anledning av brottet.

Målsägandebiträdets arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Att biträda vid polisförhör.
  • Att upprätta och framställa eventuella skadeståndsanspråk.
  • Att biträda under huvudförhandling och tillse att eventuellt skadeståndsanspråk framläggs för bedömning av rätten.
Läs mer om dina rättigheter

På Brottsoffermyndighetens hemsida (www.brottsoffermyndigheten.se) kan du få information om rättsprocessen och dina rättigheter.