Målsägandebiträde

utsatt för brott?

Vad gör ett målsägandebiträde?

Ett målsägandebiträde är brottsoffrets advokat och kämpar för dina rättigheter om du exempelvis har blivit utsatt för våldsbrott, sexualbrott eller hedersrelaterad brottslighet. Då kan du ha rätt till ett målsägandebiträde som hjälper dig under hela processen, från polisanmälan och fram till rättegången och därefter ser till att du får ut ett skadestånd.

Söker du advokat eller jurist (målsägandebiträde) som hjälper brottsoffer i Stockholm, Spånga, Vällingby, Hässelby, Rinkeby, Tensta, Kista, Solna, Sundbyberg, Uppsala, Norrtälje, Västerås har du kommit rätt. Vi åtar oss regelbundet uppdrag som målsägandebiträde. Vi kan åta oss uppdrag som målsägandebiträde över hela landet.

Hur man väljer målsägandebiträde?

Du berättar för polisen att du vill ha en jurist från Belle Advokatbyrå. Om ärendet redan är i domstol skriver du till domstolen och begär att få en jurist eller advokat från vår byrå. Om du har blivit utsatt för brott kan du vara trygg i att vi kommer att ta tillvara dina rättigheter och strida för dig.

Ring eller mejla oss gärna så kan vi ge dig kortare juridisk rådgivning för brottsoffer.

Vi är alltid tillgängliga med kort varsel på vår jourtelefon 079-347 49 87

Målsägandebiträdets uppgift

Ett målsägandebiträdes uppgift är att ge juridisk rådgivning, förklara juridiken, vara ett stöd samt företräda sin klient, med anledning av brottet vid polisförhör och i domstol.

Målsägandebiträdets arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Att biträda vid polisförhör.
  • Att upprätta och framställa eventuella skadeståndsanspråk.
  • Att biträda under huvudförhandling och tillse att eventuellt skadeståndsanspråk framläggs för bedömning av rätten.
Läs mer om dina rättigheter

På Brottsoffermyndighetens hemsida ( www.brottsoffermyndigheten.se) kan du få information om rättsprocessen och dina rättigheter.